Dolazi vrijeme godišnjih odmora i planiranja putovanja pa je krajnje vrijeme da se pripremite. Oni među vama koji više vole avanture nego hotele i preferiraju kampiranje znaju sve prednosti i mane ovakve vrste odmora. Jedan od problema s kojim se svi susreću je mjesto za parkiranje kamp kućice – po mogućnosti besplatno. Ako je pak riječ o službenim kampovima dobro je znati što sve nude i po kojoj cijeni. Zato smo vam pripremili 7 aplikacija koje vam mogu olakšati život tijekom zasluženog odmora.

IOverlander

Ova je aplikacija prepuna kampova koje su izradili korisnici. Možete pretraživati po puno ponuđenih parametara – eko friendly, restorani, divlji kamp… Na aplikaciji ćete pronaći brojne korisne komentare i savjete korisnika. A količina obuhvaćenih kampova po cijelom svijetu je zaista impozantna. I aplikacija je besplatna.

Maps.ME

Izgubite li se u prirodi tijekom kampiranja, prvo što ćete napraviti je upaliti aplikaciju karte. No dogodi li vam se da nemate signala – nema brige. Samo se morate pripremiti unaprijed. Ova izvanmrežna aplikacija s mapama olakšat će vam putovanja. Samo preuzmite aplikaciju, downloadajte izvanmrežne karte i više vam ne treba signal ni Wi-Fi.

Parking4night

Odlična aplikacija koja nudi mnoštvo preporuka za restorane s parkingom, parkirališta, kampove, izvore pitke vode i mnoštvo drugih korisnih stvari. Ovdje možete naći i informacije o broju parking mjesta, recenzije, cijene… što god vam može zatrebati. Aplikacija je besplatna.Spotify
Jeste li ikada pokušali putovati bez glazbe? To je kao da krenete na put bez goriva (ili struje) – nije opcija. Složite svoje podcaste i glazbene set liste i opustite se. Kilometri su pred vama pa možete brojati crvene aute čitavim putem ili igrati pogađanja životinja! A i to je zabavnije uz muzičku podlogu.

Camping.info


Mana ove aplikacije je što se plaća, ali imate 7 dana besplatne probe što može biti dovoljno za jedno putovanje. A i cijena od 9,69 eura godišnje nije preodbojna. Prednost joj je što nudi detaljne pretrage mjesta, karta se može koristiti i offline, donosi recenzije stvarnih gostiju i opcije filtriranja koje su važne za svakog kampera. Pokriva cijelu Europu i vrlo je detaljna. Dosad ju je skinulo više od 100.000 korisnika i ima ocjenu 4,0.

Toilet Finder

Sigurno ste se nasmijali, ali ako vaš kamper nije opremljen WC-om ili sa sobom vučete prikolicu i šator, ova aplikacija bi vam mogla dobro doći. Nudi više od 150.000 toaleta diljem svijeta. Podijeljeni su u kategorije kao što su javni zahodi, benzinske postaje ili restorani. Osim toga, aplikacija vas informira postoji li naknada za korištenje i razinu čistoće.

WiFi map

Na putovanju je ponekad teško pronaći dobru internetsku vezu. Ova aplikacija vam pomažu pronaći najbliže Wi-Fi pristupne točke, broj dostupnih pristupnih točaka, i smjer do najbliže.