Navigacija za auto može biti ključna na dužim i nepoznatim putovanjima. Stoga sve više novih automobila ima ugrađen navigacijski sustav, a ako i nema, vozači se lako snalaze putem karata na pametnim telefonima. No želite li precizne informacije, čak i na lokacijama bez signala GPS je dobra odluka.

Izbor je zaista širok, a uređaji su vrlo svestrani i nude niz dodatnih značajki, poput Bluetootha za rad bez ruku, glasovnih uputa, mogućnosti kartiranja izvan cesta, internog kompasa i slično. Na vama je samo da odlučite je li vam primarna pouzdanost, izdržljivost, svestranost, jednostavnost ili cijena. Ovo su neki od najboljih GPS sustava na tržištu, prema stranici thedrive.com.

Navigacija za auto – Garmin DriveCam 76

Na prvome mjestu je Garmin DriveCam 76. Nudi brojne funkcionalnosti pa ako nemate infotainment sustav, a provodite puno vremena u automobilu, nećete požaliti. Osim što pruža vrhunsku navigaciju, raspolaže i Bluetoothom za komunikaciju i zabavu. Ima unaprijed učitane karte, točke interesa te brojne druge informacije koje funkcioniraju bez potrebe za mobilnom vezom. Uz povezivanje, putem mobilnog telefona, dodaje promet uživo, vremensku prognozu, cijene goriva, pa čak i prometne kamere. Jednostavna je za korištenje, a omogućuje i glasovno upravljanje.

Ono što je ovu navigaciju lansiralo na prvo mjesto je kamera. Ne samo da će snimati dok vozite (što može biti korisno u slučaju prometne nezgode) već upozorava i na mogući sudar i napuštanje trake. Dostupna je i verzija ovog navigacijskog sustava koja vam omogućuje da s njim povežete pomoćnu kameru. Cijena mu je oko 550 eura.

navigacija za auto

Navigacija za auto – Garmin DriveSmart 86

Ovaj model je predstavljen kao najbolja vrijednost za novac. Nema dodatne funkcije kamere no i dalje pokriva širok raspon potreba u vožnji. Garmin DriveSmart 86 značajno je jeftiniji, ali ima još veći zaslon s dodatnom značajkom rada u pejzažnoj ili portretnoj orijentaciji. Zaslon je veličine osam inča, dijagonale 1280×800 rezolucije. Može ga se nabaviti već za 400 eura.

Želite li još smanjiti cijenu, možete odabrati manji zaslon (5, 6 ili 7 inča). Bez obzira na to, sve verzije nude povijesnu bazu podataka o svemu što možete vidjeti na ruti poput nacionalnih parkova, TripAdvisora, zanimljivih mjesta za hranu, šoping te cijene goriva uživo. Ostali podaci uživo uključuju promet, radove, zatvorene ceste i prometne kamere.

Alternativne opcije za navigaciju

Ukoliko ste ograničenog budžeta, uvijek preostaje pouzdana Google Maps aplikacija. smatrate da ćete bolje proći s Google Maps aplikacijom.